Czekoladowe kokosanki

Magazyn Kuchnia 22.02.2021 19:49
(brak ocen)
OCEŃ
Czekoladowe kokosanki
Czekoladowe kokosanki
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (12porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Rozgrzej piekarnik do 160 st. C. Dwie blachy wyłóż pergaminem. 

2 / 3

Wsyp do miseczki 18-20 dag czekolady, rozpuść w mikrofalówce lub na parze, przestudź. Ubij białka ze szczyptą soli. Powoli dodawaj cukier i wanilię, ciągle ubijając, aż piana będzie sztywna. Ostrożnie dodaj do niej stopioną czekoladę, wiórki kokosowe oraz pozostałą (startą) czekoladę. Delikatnie wymieszaj. 

 

3 / 3

Łyżeczką nakładaj porcje ciasta na obie blachy, zachowując odstępy pomiędzy kokosankami. Piecz ok. 20 minut, aż kokosanki będą chrupiące na wierzchu, a w środku jeszcze wilgotne. Możesz oblać je czekoladą.

 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.