Czerwona kapusta w winie z rodzynkami

Maria Szkop/Magazyn Kuchnia 23.12.2019 02:53
(brak ocen)
OCEŃ
Czerwona kapusta w winie z rodzynkami
Czerwona kapusta w winie z rodzynkami
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Kapustę drobno siekamy, przekładamy do garnka lub na głęboką patelnię. Dodajemy wodę, wino, rodzynki, cukier, sól i pieprz, dusimy przez 20-30 min, aż kapusta zmięknie, a część soku wyparuje. Przekładamy kapustę na talerz, ale sos winny pozostawiamy na patelni. Dodajemy do niego łyżkę masła i gotujemy na dużym ogniu 5 min, aż zgęstnieje. Gorącym sosem polewamy kapustę.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps