Czerwona kapusta z suszonymi owocami

Tomek Woźniak/Magazyn Kuchnia 24.12.2019 11:51
(brak ocen)
OCEŃ
Czerwona kapusta z suszonymi owocami
Czerwona kapusta z suszonymi owocami
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Podsmażamy w garnku na oliwie plasterki czosnku i dodajemy poszatkowaną kapustę. Cały czas mieszając, podsmażamy 5 minut. Kiedy kapusta zmięknie, wrzucamy drobno posiekane owoce i pokruszone orzechy. Wlewamy porto ocet i doprawiamy solą, pieprzem oraz cukrem. Dusimy na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając, przez 15 minut. Kapusty nie wolno rozgotować, powinna być jędrna i chrupka. Danie możemy przygotować dzień wcześniej, wtedy wszystkie smaki dobrze się przegryzą.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.