Składniki (4porcje)
-
Dynia hokkaido - 500 gTymianek świeży - 2 gałązkiSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuOliwa - do smakuTahini - 1 łyżkaMięta - mały pęczekOlej lniany - 4 łyżkiGorgonzola - 200 g ostrejSer owczy - 150 gOrzechy włoskie - garśćSzynka - kilka plasterków serrano
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Rozgrzewamy piekarnik do 190°C. Dynię ze skórą kroimy na kawałki, układamy na blasze wyściełanej pergaminem, posypujemy posiekanym tymiankiem, solą i pieprzem, skrapiamy oliwą. Pieczemy 25 minut i miksujemy z pastą tahini.
2 / 2
Łączymy masę z posiekaną miętą, przekładamy do miseczki i skrapiamy olejem lnianym. Podajemy z kawałkami serów, orzechami i plastrami szynki.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory