Fasolka szparagowa imbirowo-pomarańczowa

Fasolka szparagowa imbirowo-pomarańczowa
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Fasolka szparagowa zielona - 45 dagOliwa - łyżkaSzalotka - 1/2 szklanki posiekanejImbir - łyżka drobno posiekanegoSkórka pomarańczowa - 1/2 lyżeczkiSól - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Fasolkę gotujemy do miękkości we wrzącej, lekko osolonej wodzie pod przykryciem. Gdy będzie miękka, odcedzamy i przekładamy do miski.
2 / 2
W rondlu roztapiamy margarynę i smażymy na niej szalotkę oraz imbir, po czym dodajemy do nich ugotowaną fasolkę oraz skórkę otartą z umytej i sparzonej pomarańczy. Dokładnie mieszamy. [1 porcja - 46 kcal]
-
Zakupy
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Kalkulatory
- Wirtualny alkomat
- Kalkulator opłacalności montażu instalacji LPG
- Mile na kilometry
- Kalkulator rozmiaru opon
- Kalkulator zużycia paliwa
- Kalkulator mocy
- Ile kalorii mają frytki?
- Przelicznik: centymetry (cm) i cale (in) na stopy (ft)
- Przelicz Nm na lb/ft i kGm
- Kalkulator mocy - przelicznik kW/KM. Sprawdź kalkulator online
- Kalkulator momentu obrotowego