Fasolka szparagowa imbirowo-pomarańczowa

Magazyn Kuchnia 11.05.2021 20:21
(brak ocen)
OCEŃ
Fasolka szparagowa imbirowo-pomarańczowa
Fasolka szparagowa imbirowo-pomarańczowa
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Fasolkę gotujemy do miękkości we wrzącej, lekko osolonej wodzie pod przykryciem. Gdy będzie miękka, odcedzamy i przekładamy do miski. 

2 / 2

W rondlu roztapiamy margarynę i smażymy na niej szalotkę oraz imbir, po czym dodajemy do nich ugotowaną fasolkę oraz skórkę otartą z umytej i sparzonej pomarańczy. Dokładnie mieszamy. [1 porcja - 46 kcal]

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps