Fasolka szparagowa imbirowo-pomarańczowa
Fasolka szparagowa imbirowo-pomarańczowa
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Fasolka szparagowa zielona - 45 dagOliwa - łyżkaSzalotka - 1/2 szklanki posiekanejImbir - łyżka drobno posiekanegoSkórka pomarańczowa - 1/2 lyżeczkiSól - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Fasolkę gotujemy do miękkości we wrzącej, lekko osolonej wodzie pod przykryciem. Gdy będzie miękka, odcedzamy i przekładamy do miski.
2 / 2
W rondlu roztapiamy margarynę i smażymy na niej szalotkę oraz imbir, po czym dodajemy do nich ugotowaną fasolkę oraz skórkę otartą z umytej i sparzonej pomarańczy. Dokładnie mieszamy. [1 porcja - 46 kcal]
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory