Fasolka szparagowa z papryką i czosnkiem
Fasolka szparagowa z papryką i czosnkiem
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Tak
Składniki (4porcje)
-
Oliwa - 2 łyżkiCzosnek - 3 ząbkiPomidory - 2Chili - 1 papryczkaFasolka szparagowa żółta - 500 g (lub zielona albo mieszanka)Bazylia - garśćSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekany czosnek, smażymy pół minuty, tak by się nie przypalił. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, usuwamy pestki, a miąższ siekamy w kostkę. Z papryki usuwamy nasiona i kroimy ją w paseczki.
2 / 2
Dusimy warzywa przez minutę, dodajemy fasolkę i szczyptę soli. Dusimy jeszcze około 10 minut, by fasolka pozostała jędrna. Wrzucamy garść posiekanej bazylii, przyprawiamy solą i pieprzem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory