Fasolka szparagowa z papryką i czosnkiem

Maria Szkop, Magazyn Kuchnia 12.11.2020 17:27
(brak ocen)
OCEŃ
Fasolka szparagowa z papryką i czosnkiem
Fasolka szparagowa z papryką i czosnkiem
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Tak

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekany czosnek, smażymy pół minuty, tak by się nie przypalił. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, usuwamy pestki, a miąższ siekamy w kostkę. Z papryki usuwamy nasiona i kroimy ją w paseczki. 

2 / 2

Dusimy warzywa przez minutę, dodajemy fasolkę i szczyptę soli. Dusimy jeszcze około 10 minut, by fasolka pozostała jędrna. Wrzucamy garść posiekanej bazylii, przyprawiamy solą i pieprzem.

 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps