Faszerowane awokado
Faszerowane awokado
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Łosoś surowy (filet) - 25 dagCytryna - 1Sok cytrynowy - z 1 cytrynyMusztarda dijon - 2 łyżeczkiSzczypiorek - pęczek, posiekanyAwokado - 2Kapary - łyżeczka, posiekaneOliwa - łyżkaSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Łososia drobno siekamy ostrym nożem, mieszamy z sokiem z połowy cytryny, musztardą, szczypiorkiem, odrobiną soli i pieprzu, odstawiamy. Cytrynę kroimy w cienkie plastry. Awokado przekrawamy na połówki i ostrożnie wyjmujemy najpierw pestkę, a potem miąższ, nie uszkadzając skórki. Miąższ miażdżymy widelcem, dodając resztę soku z cytryny i oliwę. Łączymy z łososiem i wypełniamy skórki owoców. Dekorujemy cienkimi plastrami cytryny
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory