Faszerowane awokado

Tessa Capponi-Borawska, Magazyn Kuchnia 15.01.2020 15:59
(brak ocen)
OCEŃ
Faszerowane awokado
Faszerowane awokado
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Łososia drobno siekamy ostrym nożem, mieszamy z sokiem z połowy cytryny, musztardą, szczypiorkiem, odrobiną soli i pieprzu, odstawiamy. Cytrynę kroimy w cienkie plastry. Awokado przekrawamy na połówki i ostrożnie wyjmujemy najpierw pestkę, a potem miąższ, nie uszkadzając skórki. Miąższ miażdżymy widelcem, dodając resztę soku z cytryny i oliwę. Łączymy z łososiem i wypełniamy skórki owoców. Dekorujemy cienkimi plastrami cytryny

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps