Składniki (4porcje)
-
Jajka - 8Kolendra (natka) - mała garśćAwokado - 1Limonka - sok z jednejSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuRukola - garść
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
"Jajka wkładamy do zimnej wody i gotujemy 5 minut, licząc od chwili, gdy woda zacznie wrzeć. W tym czasie przecinamy awokado na pół, wyjmujemy pestkę i oddzielamy miąższ od skórki, wrzucamy go do miski i rozgniatamy. Ugotowane jajka studzimy i obieramy ze skorupek. Cztery jajka siekamy, wrzucamy do awokado i rozgniatamy. Cztery pozostałe kroimy na pół, wyjmujemy żółtka i łączymy je z pastą. Dodajemy posiekaną kolendrę, przyprawiamy sokiem z limonki, solą oraz pieprzem. Na każdą połówkę jajka nakładamy obfitą porcję pasty i układamy na talerzu posypanym rukolą. Jedzcie jajka, przegryzając je listkami rukoli - tak smakują najlepiej. Faszerowane jajka"
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory