Frittata z pomidorami, tymiankiem i salami

Tomek Woźniak/Magazyn Kuchnia 28.01.2020 19:01
(brak ocen)
OCEŃ
Frittata z pomidorami, tymiankiem i salami
Frittata z pomidorami, tymiankiem i salami
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Podsmażamy na oliwie salami, następnie wrzucamy posiekany tymianek, pokrojone w kostkę pomidory i groszek. Smażymy kilka minut, mieszając, aż pomidory lekko się rozpadną, a salami będzie chrupiące. Wbijamy kolejno jajka (można też wcześniej roztrzepać je w miseczce). Smażąc, poruszamy patelnią, aby jajka równomiernie się ścięły. Doprawiamy solą i pieprzem. Jeśli pod koniec smażenia wierzch frittaty będzie płynny, wstawiamy patelnię do piekarnika (temperatura 180°C). Zapiekamy do chwili, aż wierzch się zetnie. Posypujemy serem i podajemy z bagietką.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA