Frytki z awokado

Nie znamy osoby, która nie lubi frytek, ale nie oszukujmy się - fit danie to to nie jest. Na szczęście są sposoby na to, by "oszukać system" i przygotować zdrowszą wersję tego przysmaku. Awokado proszę państwa - oto nasz klucz do sukcesu.
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (2porcje)
-
Awokado - 3 sztuki, dojrzałeMąka pszenna - 1/4 szklankiBułka tarta panko - 1/4 szklankiChili - 1 łyżeczkaKumin (kmin rzymski) - 1 łyżeczkaBazylia - 1 łyżeczkaCzosnek w proszku - 1 łyżeczkaSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuJajka - 1 sztuka
VIDEO
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Obierz awokado ze skóry i pokrój na kawałki. Przygotuj trzy miski: w pierwszej połącz mąkę i wszystkie przyprawy, do drugiej wbij jajko, a do trzeciej wsyp bułkę tartą panko. Każdy kawałek awokado najpierw włóż do miski z mąką, następnie z jajkiem, a na koniec z bułką tartą.
2 / 2
Gotowe frytki ułóż na blaszce z papierem do pieczenia i piecz w temp. 180 stopni, aż zrobią się złote. Podawaj z ulubionym sosem!
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory