Galaretka mleczno migdałowa

Magazyn Kuchnia 09.12.2019 14:54
(1 ocena)
OCEŃ
Galaretka mleczno migdałowa
Galaretka mleczno-migdałowa
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie
Przygotowanie: do godziny

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Migdały (słodkie i gorzkie) sparz, obierz z łupinek, utłucz. Najlepiej robić to drewnianym tłuczkiem w drewnianej miseczce. Gdy migdały są już rozdrobnione, ucieraj je dalej, dodając po kilka kropli przegotowanej i ostudzonej wody. Do gęstej masy wlej bardzo gorące mleko, nie przerywając mieszania. Namocz i rozpuść żelatynę (przepis na torebce), połącz z mlekiem migdałowym. Wstaw do lodówki, a gdy zacznie gęstnieć, przełóż do pucharków deserowych.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.