Greckie Melomakarona (ciastka w syropie)

Magazyn Kuchnia 12.12.2019 22:42
(brak ocen)
OCEŃ
Greckie Melomakarona (ciastka w syropie)
Greckie Melomakarona (ciastka w syropie)
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie
Przygotowanie: do godziny

Składniki (20porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Utrzyj masło, oliwę i cukier, dodaj cynamon i goździki, sodę rozpuszczoną w soku pomarańczowym, proszek do pieczenia rozpuszczony w koniaku, jogurt, skórkę z pomarańczy, orzechy i mąkę. Zagnieć, uformuj kuleczki, ułóż na blasze i spłaszcz ręką (możesz też rozwałkować i wyciąć dowolne kształty). Piecz 20 minut w temp. 180°C, ostudź. Zrób syrop: wodę, cukier i miód wymieszaj i gotuj na małym ogniu do zgęstnienia. Ciastka zanurz w syropie, posyp orzechami i cynamonem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.