Grillowane pieczarki

Magazyn Kuchnia 10.04.2021 19:14
(brak ocen)
OCEŃ
Grillowane pieczarki
Grillowane pieczarki
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (1porcja)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Pieczarki kroimy w grube plasterki i marynujemy w oleju z dodatkiem soku z limonki i zmiażdżonego czosnku przez godzinę. 

2 / 2

Wyjmujemy z marynaty, osączamy, oczyszczamy z kawałków czosnku. Opiekamy na niezbyt gorącym grillu kapeluszami do dołu, aż zmiękną, przez 15 min. Przewracamy i dopiekamy jeszcze przez jedną, dwie minuty.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.