Groszek po francusku

Magazyn Kuchnia 12.11.2020 17:30
(brak ocen)
OCEŃ
Groszek po francusku
Groszek po francusku
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Sałatę myjemy i obieramy z wierzchnich liści, zostawiając sam jasnozielony środek. 

2 / 3

Do garnka z grubym dnem wlewamy wodę na wysokość 2 cm. Wrzucamy groszek, środek sałaty, cebulki, cukier, bouquet garni, trochę soli i pieprzu. Garnek przykrywamy i stawiamy na średnim ogniu. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy jeszcze 15 minut. Dodajemy masło i - ewentualnie - dogotowujemy na małym ogniu. Jeśli groszek był naprawdę świeży, można nie wlewać wody, tylko na maleńkim ogniu dusić go z masłem i resztą składników. 

3 / 3

Przed podaniem wyjmujemy związane przyprawy.

 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA