Gulasz jagnięcy

Tomek Woźniak, Magazyn Kuchnia 15.07.2020 14:43
(4 oceny)
OCEŃ
Gulasz jagnięcy
Gulasz jagnięcy
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Tak

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Mięso kroimy w kostkę o boku 1 cm, czosnek w cienkie plasterki, a cebulę w drobną kostkę. Na rozgrzanej w garnku oliwie podsmażamy czosnek i cebulę, a następnie wrzucamy mięso. Gdy jagnięcina będzie już złocista, dodajemy resztę warzyw, obranych i pokrojonych w kostkę, liść laurowy, ziele angielskie oraz rozmaryn. Wlewamy bulion i gotujemy na średnim ogniu przez 30 minut, aż całość zgęstnieje. 

2 / 2

Później dodajemy wino oraz pomidory. Gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu przez kolejne 40 minut. Gulasz powinien być gęsty i mieć ciemny kolor. Podajemy go ze świeżą bagietką lub pieczonymi ziemniakami.

 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.