Jabłka z pieca
Jabłka z pieca
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (2porcje)
-
Jabłka - 2 dużeMleko skondensowane niesłodzone - 6 łyżekMasło - 2 łyżkiSherry - 1 mały kieliszekCynamon - 1/2 łyżeczkiCynamon - 2 pałeczki do przybraniaSkórka z cytryny - Z 1 szt cytryny
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jabłka myjemy, wydrążamy z nich gniazda nasienne i układamy je w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem. Mleko mieszamy z cukrem, sproszkowanym cynamonem i skórką cytrynową. Wlewamy sos do środka jabłek, które po wierzchu skrapiamy likierem. Na każde jabłko kładziemy kawałek masła. Przykrywamy owoce folią aluminiową i pieczemy 30 min. w temperaturze 150°C.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory