Jajka faszerowane z bazylią

Honorata Piwowarska/Magazyn Kuchnia 07.02.2020 15:51
(brak ocen)
OCEŃ
Jajka faszerowane z bazylią
Jajka faszerowane z bazylią
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Jajka gotujemy na twardo 10 minut. Hartujemy, obieramy, kroimy na pół. Żółtka wyjmujemy, przecieramy przez sito. Dodajemy musztardę, twarożek i śmietanę, 22-proc., po szczypcie soli i pieprzu, mieszamy na gładką masę. Listki bazylii siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Miksujemy ze śmietaną 18-proc. i mlekiem. Mieszamy z masą żółtkową. Przyprawiamy do smaku ostrą papryką, solą i pieprzem. Masę wkładamy do rękawa cukierniczego, dekoracyjnie napełniamy białka. Ozdabiamy listkami bazylii.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA