Składniki (4porcje)
-
Jajka - 6Musztarda dijon - płaska łyżeczkaTwaróg półtłusty - 50 gŚmietana 22 proc. - 50 gSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuBazylia - 10 g listkówCzosnek - 1 ząbekŚmietana 18 proc. - 1.5 łyżkiMleko 2.0 proc. - 1 łyżkaPapryka mielona ostra - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jajka gotujemy na twardo 10 minut. Hartujemy, obieramy, kroimy na pół. Żółtka wyjmujemy, przecieramy przez sito. Dodajemy musztardę, twarożek i śmietanę, 22-proc., po szczypcie soli i pieprzu, mieszamy na gładką masę. Listki bazylii siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Miksujemy ze śmietaną 18-proc. i mlekiem. Mieszamy z masą żółtkową. Przyprawiamy do smaku ostrą papryką, solą i pieprzem. Masę wkładamy do rękawa cukierniczego, dekoracyjnie napełniamy białka. Ozdabiamy listkami bazylii.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory