Jajka po panagiursku

Magazyn Kuchnia/Cveta Domitrova 27.01.2021 15:25
(brak ocen)
OCEŃ
Jajka po panagiursku
Jajka po panagiursku
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Mieszamy jogurt z czosnkiem oraz solą i nakładamy na talerze lub miseczki, w których podamy jajka.

2 / 3

W rondelku rozpuszczamy masło. W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem octu. Wbijamy pojedynczo jajka do filiżanki, tak aby żółtko się nie rozlało, ostrożnie przelewamy na wrzątek i gotujemy 3 minuty. 

3 / 3

Delikatnie wyjmujemy łyżką cedzakową, kładziemy na jogurcie. Każdą porcję polewamy masłem i posypujemy papryką.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps