Jajka po panagiursku

Jajka po panagiursku
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Jogurt naturalny - 500 ml (np. bałkańskiego)Czosnek - 2-3 ąbki przeciśnięte przez praskęMasło - 2 łyżkiOcet winny - 1-2 łyżkiJajka - 6Papryka mielona słodka - 1 łyżeczkaSól - Do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Mieszamy jogurt z czosnkiem oraz solą i nakładamy na talerze lub miseczki, w których podamy jajka.
2 / 3
W rondelku rozpuszczamy masło. W garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem octu. Wbijamy pojedynczo jajka do filiżanki, tak aby żółtko się nie rozlało, ostrożnie przelewamy na wrzątek i gotujemy 3 minuty.
3 / 3
Delikatnie wyjmujemy łyżką cedzakową, kładziemy na jogurcie. Każdą porcję polewamy masłem i posypujemy papryką.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory