Składniki (4porcje)
-
Makaron penne - 400 gCebula - 1Czosnek - 3-4 ząbkiSzałwia - 1 garść liści lub 0.5 łyżeczki suszonejRozmaryn świeży - 1 gałązka lub szczypta suszonegoMasło - 5 łyżekGrzyby - 300 g, leśnychCukinia - 1Wino białe - 100 ml
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Czosnek i cebulę drobno posiekać i podsmażyć na maśle na wolnym ogniu aż się zeszklą. Dodać oczyszczone i pokrojone w plastry grzyby i zioła. Dusić przez około 10 minut.
2 / 3
Cukinię pokroić w kostkę. Dodać do sosu. Poddusić całość przez chwilę. Podlać winem i dusić aż płyny się zredukują, a warzywa będą miękkie.
3 / 3
W tym czasie ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzony makaron dodać do warzyw, wymieszać i dusić całość przez chwilę. / Przepis: Mamma Mia
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory