Jesienny makaron penne

Magazyn Kuchnia 21.10.2020 13:17
(brak ocen)
OCEŃ
Jesienny makaron penne
Jesienny makaron penne
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Tak

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Czosnek i cebulę drobno posiekać i podsmażyć na maśle na wolnym ogniu aż się zeszklą. Dodać oczyszczone i pokrojone w plastry grzyby i zioła. Dusić przez około 10 minut.

2 / 3

Cukinię pokroić w kostkę. Dodać do sosu. Poddusić całość przez chwilę. Podlać winem i dusić aż płyny się zredukują, a warzywa będą miękkie.

3 / 3

W tym czasie ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzony makaron dodać do warzyw, wymieszać i dusić całość przez chwilę. / Przepis: Mamma Mia

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.