Kaszotto z kaszy gryczanej z grzybami

Brakuje ci pomysłu na prosty i pyszny obiad? No problemo! Oto kaszotto z grzybami i kaszą gryczaną - wybitnie aromatyczne, wybitnie smaczne i wybitnie proste. To co, #gotujemywdomu?
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (2porcje)
-
Oliwa - łyżka (może byc olej)Czosnek - ząbekKasza gryczana - 100 g (zwykłej lub bialej)Woda - 1/2 l (można zastąpić bulionem)Grzyby - 100 g mrożonych, garść suszonych lub 150 g świeżych pieczarekMasło - 2 łyżkiSer żółty - garść tartegoNatka pietruszki - do podania
VIDEO
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Na patelni rozgrzej oliwę. Podsmaż posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj kaszę gryczaną, podsmażaj chwilę, dodaj mrożone grzyby i zalej wodą lub bulionem.
2 / 3
Gotuj, aż kasza wchłonie cały płyn i będzie miękka. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
3 / 3
Zestaw z ognia, dodaj masło i połowę startego sera. Wymieszaj dokładnie i nakładaj. Posyp resztą sera i natką pietruszki!
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory