Kiełbasa marynowana w piwie

Magazyn Kuchnia 10.03.2021 15:56
(brak ocen)
OCEŃ
Kiełbasa marynowana w piwie
Kiełbasa marynowana w piwie
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Surowe kiełbasy wkładamy do garnka i zalewamy piwem. Wrzucamy goździki, liście laurowe oraz ziele angielskie. Gotujemy przez 30 min. 

2 / 2

Wyjmujemy kiełbasę i studzimy. Kiełbasy układamy na mocno rozgrzanym grillu i pieczemy przez 20 min, obracając i polewając odrobiną piwa, w którym się gotowały. Serwujemy obowiązkowo z musztardą miodową oraz szklanką takiego samego piwa jak to, w którym się kiełbasa gotowała.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.