Kiełbasa marynowana w piwie
Kiełbasa marynowana w piwie
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Kiełbasa - 4 surowe białe kiełbasy wieprzowePiwo ciemne - 1 lGoździki - 2Liść laurowy - 2Ziele angielskie - 4 ziarna
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Surowe kiełbasy wkładamy do garnka i zalewamy piwem. Wrzucamy goździki, liście laurowe oraz ziele angielskie. Gotujemy przez 30 min.
2 / 2
Wyjmujemy kiełbasę i studzimy. Kiełbasy układamy na mocno rozgrzanym grillu i pieczemy przez 20 min, obracając i polewając odrobiną piwa, w którym się gotowały. Serwujemy obowiązkowo z musztardą miodową oraz szklanką takiego samego piwa jak to, w którym się kiełbasa gotowała.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory