Kisiel żurawinowy

Magazyn Kuchnia 09.12.2019 13:57
(brak ocen)
OCEŃ
Kisiel żurawinowy
Kisiel żurawinowy
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Owoce kilka razy myjemy, osączamy i przecieramy przez sito. To, co zostało na sicie zalewamy 3 szklankami gorącej wody, gotujemy chwilę i odcedzamy, wlewamy do rondla, dodajemy cukier. Potem jeszcze raz zagotowujemy, dolewając 1/4 szklanki zimnej wody wymieszanej z mąką ziemniaczaną. Mieszamy i chwilę gotujemy. Po przestygnięciu łączymy z surowym przecierem z żurawin. Gotowy kisiel przelewamy do miseczek. Każdą porcję dekorujemy bitą śmietaną.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA