Kluski francuskie

Anna Wrońska/Magazyn Kuchnia 14.02.2020 18:32
(3 oceny)
OCEŃ
Kluski francuskie
Kluski francuskie
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Utrzyj masło mikserem z odrobiną soli i kolejno dodawanymi żółtkami. Połącz ze sztywną pianą z białek i taką ilością mąki (4-6 dag), aby ciasto nie było za rzadkie. Zagotuj w garnku wodę, posól ją i kładź łyżką na wrzątek nieduże, podłużne kluseczki. Gotuj około 3 minut, a potem wyjmij łyżką cedzakową, posyp pokruszonym białym serem i polej stopionym masłem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps