Składniki (14porcji)
-
Masło - 8 łyżekBrązowy cukier demerara - 1/2 szklankiCukier - 1/2 szklankiWanilia - ziarenka z 1 laskiJajka - 1Mąka pszenna - 1 szklankaPłatki kukurydziane - 1 szklankaPłatki owsiane - 1 szklankaWiórki kokosowe - 1.5 szklankiSoda oczyszczona - 1 łyżeczkaProszek do pieczenia - 1/2 łyżeczkiSól - 1/2 łyżeczki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Miksujemy masło z oboma rodzajami cukru oraz ziarenkami wanilii. Wbijamy jajko i ucieramy, aż masa będzie puszysta i gładka. Łączymy pozostałe składniki i dodajemy do masy, mieszając drewnianą łyżką.
2 / 2
Blachę wyściełamy pergaminem i łyżeczką kładziemy na niej porcje ciasta (1 porcja to 1 łyżeczka). Zachowujemy odstęp, bo ciastka wyrosną. Pieczemy 12 minut na złoty kolor. Upieczone kokosanki zdejmujemy z blachy i studzimy, najlepiej na kratce.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory