Kokosanki z płatkami owsianymi

Magazyn Kuchnia 29.01.2021 17:14
(brak ocen)
OCEŃ
Kokosanki z płatkami owsianymi
Kokosanki z płatkami owsianymi
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (14porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Miksujemy masło z oboma rodzajami cukru oraz ziarenkami wanilii. Wbijamy jajko i ucieramy, aż masa będzie puszysta i gładka. Łączymy pozostałe składniki i dodajemy do masy, mieszając drewnianą łyżką.

 

2 / 2

Blachę wyściełamy pergaminem i łyżeczką kładziemy na niej porcje ciasta (1 porcja to 1 łyżeczka). Zachowujemy odstęp, bo ciastka wyrosną. Pieczemy 12 minut na złoty kolor. Upieczone kokosanki zdejmujemy z blachy i studzimy, najlepiej na kratce.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.