Kokosowa zupa z kurczaka
Kokosowa zupa z kurczaka
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Trawa cytrynowa - 1 łodygaChili - 2 świeże zielone papryczkiCebula biała - 2 młodeCzosnek - 1 ząbekPierś z kurczaka - 2Mleczko kokosowe - 500 mlWoda - 500 mlChili - szczypta ostregoSos rybny - 2 łyżkiSok z limonki - 2 łyżki, może być z cytrynyMięta - 2 łyżki posiekanej
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z trawy cytrynowej usuwamy zewnętrzny listek, a resztę kroimy na grube plasterki. Chilli, po usunięciu nasion, drobniutko kroimy. Obieramy cebule i je także drobno siekamy. Obrany czosnek kroimy w cienkie plasterki. Piersi kurczaka - w grubą kostkę. Mleczko kokosowe zagotowujemy z wodą i wkładamy mięso, czosnek i trawę cytrynową. Gotujemy ok. 20 minut, dodajemy cebulę, papryczki, chilli w proszku, sos rybny i sok z limonki. Mieszamy, zdejmujemy z ognia. Zupę podajemy posypaną listkami mięty.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory