Kolorowe kruche ciasteczka

Magda Duklas/Magazyn Kuchnia 27.12.2019 18:03
(brak ocen)
OCEŃ
Kolorowe kruche ciasteczka
Kolorowe kruche ciasteczka
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (40porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Mąkę mieszamy z solą. Za pomocą miksera łączymy ją z masłem, cukrem, cukrem waniliowym i jajkiem. Z gotowego ciasta formujemy dwie kule i wkładamy na godzinę do lodówki. Wyjmujemy ciasto i rozwałkowujemy na stolnicy na grubość ok. 1/2 cm. Foremkami wykrawamy ciasteczka i układamy na wysmarowanej masłem blaszce. Pieczemy na złoty kolor (10-15 min). Gdy ciasteczka przestygną, robimy lukier. Cukier ucieramy z sokiem z cytryny i dekorujemy tak otrzymanym lukrem ciasteczka. Zanim wyschnie, ozdabiamy ciastka kuleczkami.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps