Koncentrat bulionowy drobiowy

Honorata Piwowarska/Magazyn Kuchnia 27.12.2019 14:57
(brak ocen)
OCEŃ
Koncentrat bulionowy drobiowy
Koncentrat bulionowy drobiowy
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Mięso czyścimy, kroimy i miksujemy. Wkładamy do garnka. Natkę selera siekamy. Cebule, marchewki i czosnek obieramy, ścieramy na tarce. Mieszamy z natką selera i posiekanymi ziołami. Dodajemy do mięsa. Ziarna pieprzu i liście laurowe ucieramy w moździerzu. Wsypujemy razem z solą morską do garnka, wlewamy oliwę i białe wino. Gotujemy na małym ogniu 30 minut bez przykrycia, często mieszając (możemy podlać wodą). Lekko studzimy. Jeśli trzeba, miksujemy.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.