Konfitura z zielonych pomidorów słodka

Anna Włodek, Magazyn Kuchnia 08.04.2021 16:03
(brak ocen)
OCEŃ
Konfitura z zielonych pomidorów słodka
Konfitura z zielonych pomidorów
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (1porcja)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Pomidory kroimy w plastry i usuwamy pestki. Wkładamy na metalowe sito i zanurzamy na 10 min we wrzątku. Z cukru i wody robimy syrop, wrzucamy do niego pomidory i smażymy do momentu, gdy kropla sosu odlana z konfitur na spodeczek zakrzepnie. Wtedy konfitura jest gotowa.  

2 / 3

Pod koniec smażenia  dodajemy pokrojoną drobno skórkę cytrynową, goździki i pokrojoną na kawałki wanilię. 

3 / 3

Przekładamy do wyparzonych słoików i zakręcamy.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps