Kotleciki jagnięce z czosnkiem

Paweł Kałuski/Magazyn Kuchnia 29.01.2021 14:05
(brak ocen)
OCEŃ
Kotleciki jagnięce z czosnkiem
Kotleciki jagnięce z czosnkiem
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Składniki marynaty mieszamy i polewamy nią jagnięcinę. Wkładamy mięso na noc do lodówki.

2 / 3

Z każdej główki czosnku odcinamy czapeczkę. Na każdą wylewamy 1 łyżkę oliwy i posypujemy solą oraz pieprzem. Pojedyncze główki zawijamy w folię aluminiową i pieczemy na grillu przez pół godziny.

3 / 3

Jagnięcinę wyjmujemy z lodówki na około pół godziny przed przygotowaniem, oczyszczamy kawałki mięsa z marynaty. Układamy na grillu i pieczemy przez 10-15 min. Odstawiamy na bok na 10 min. Przed podaniem doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Kotleciki podajemy z pieczonym czosnkiem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.