Kotleciki jagnięce z czosnkiem
Kotleciki jagnięce z czosnkiem
Czas przygotowania
powyżej godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Jagnięcina - 800 g kotlecikówCzosnek - 4 główkiOliwa - 4 łyżkiSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
-
Marynata:
Rozmaryn świeży - 6 gałązekCzosnek - 4 ząbki rozgniecioneOliwa - 100 ml
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Składniki marynaty mieszamy i polewamy nią jagnięcinę. Wkładamy mięso na noc do lodówki.
2 / 3
Z każdej główki czosnku odcinamy czapeczkę. Na każdą wylewamy 1 łyżkę oliwy i posypujemy solą oraz pieprzem. Pojedyncze główki zawijamy w folię aluminiową i pieczemy na grillu przez pół godziny.
3 / 3
Jagnięcinę wyjmujemy z lodówki na około pół godziny przed przygotowaniem, oczyszczamy kawałki mięsa z marynaty. Układamy na grillu i pieczemy przez 10-15 min. Odstawiamy na bok na 10 min. Przed podaniem doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Kotleciki podajemy z pieczonym czosnkiem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory