Krem kasztanowy

Krem kasztanowy
Czas przygotowania
do godziny
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Kasztany jadalne - 300 g obranych i ugotowanychMarchewka - 2 obrane i umyteCzosnek - 4 obrane ząbkiMasło - 1 łyżkaOliwa - 3 łyżkiWoda - 700 mlMleko 3.2 proc. - 300 mlSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Kasztany z pokrojoną w kostkę marchewką i posiekanym czosnkiem podsmażamy na maśle z oliwą. Zalewamy wodą i gotujemy 20 min. Zmniejszamy ogień, wlewamy mleko i gotujemy przez 10 min. Doprawiamy do smaku.
2 / 2
Przed podaniem miksujemy zupę, część kasztanów pozostawiając w kawałkach - do dekoracji
-
Moda
-
Wiadomości
-
Przepisy
-
Plotki
-
Kalkulatory