Krewetki z czosnkiem i pietruszką
Krewetki z czosnkiem i pietruszką
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Czosnek - 6 ząbkówOliwa - 4 łyżkiMasło - 2 łyżkiKrewetki - 24 tygrysieNatka pietruszki - 1 pęczekSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Posiekany czosnek szklimy na małym ogniu na oliwie zmieszanej z masłem. Zwiększamy płomień, dodajemy obrane i osuszone na ręczniku papierowym krewetki, smażymy przez 2-3 minuty. Na koniec wrzucamy posiekaną natkę i doprawiamy solą oraz pieprzem. Danie najlepiej smakuje z chrupiącą bagietką i kieliszkiem schłodzonego białego wina. Uwaga: Fani ostrych smaków mogą dodać do krewetek również posiekaną papryczkę chilli.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory