Krewetki z czosnkiem i pietruszką

Tomek Woźniak/Magazyn Kuchnia 07.02.2020 12:13
(brak ocen)
OCEŃ
Krewetki z czosnkiem i pietruszką
Krewetki z czosnkiem i pietruszką
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Posiekany czosnek szklimy na małym ogniu na oliwie zmieszanej z masłem. Zwiększamy płomień, dodajemy obrane i osuszone na ręczniku papierowym krewetki, smażymy przez 2-3 minuty. Na koniec wrzucamy posiekaną natkę i doprawiamy solą oraz pieprzem. Danie najlepiej smakuje z chrupiącą bagietką i kieliszkiem schłodzonego białego wina. Uwaga: Fani ostrych smaków mogą dodać do krewetek również posiekaną papryczkę chilli.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA