Krewetkowe curry

Magazyn Kuchnia 06.02.2020 14:41
(brak ocen)
OCEŃ
Krewetkowe curry
Krewetkowe curry
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (10porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Rozgrzewamy oliwę, podsmażamy pastę curry, dodajemy kolejno: cebulę, papryczkę, pomidory wraz z zalewą (można je zmiksować albo pozostawić całe kawałki) i śmietankę. Gotujemy, aż cebula zmięknie, mieszamy ze zmiksowanym miąższem mango, wrzucamy krewetki (można zastąpić innymi owocami morza albo kawałkami ulubionej białej ryby) i podgrzewamy, aż przestaną być przezroczyste - nie za długo, bo zrobią się gumowate (krewetkom wstępnie obgotowanym wystarczą 2-3 minuty). Na koniec doprawiamy do smaku sokiem z limonki i posypujemy posiekaną zieleniną.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.