Składniki (10porcji)
-
Curry - 2 łyżki czerwonej pastyOliwa - łyżkaCebula biała - 1 posiekanaChili - 1 zielona papryczkaPomidory - 1 puszka (400 g) w zalewie (pokrojonych)Limonka - 1Mango - 1/2Krewetki - 40-60 dag obranychŚmietanka kokosowa - 1 puszka (400 ml)
-
Do posypania:
Kolendra (natka) - grubo pokrojone listki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Rozgrzewamy oliwę, podsmażamy pastę curry, dodajemy kolejno: cebulę, papryczkę, pomidory wraz z zalewą (można je zmiksować albo pozostawić całe kawałki) i śmietankę. Gotujemy, aż cebula zmięknie, mieszamy ze zmiksowanym miąższem mango, wrzucamy krewetki (można zastąpić innymi owocami morza albo kawałkami ulubionej białej ryby) i podgrzewamy, aż przestaną być przezroczyste - nie za długo, bo zrobią się gumowate (krewetkom wstępnie obgotowanym wystarczą 2-3 minuty). Na koniec doprawiamy do smaku sokiem z limonki i posypujemy posiekaną zieleniną.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory