Krówki czekoladowe

Maria Szkop/Magazyn Kuchnia 06.02.2020 12:57
(brak ocen)
OCEŃ
Krówki czekoladowe
Krówki czekoladowe
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (50porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Zagotowujemy cukier, mleko i sól, co jakiś czas mieszając. Zdejmujemy garnek z ognia, dodajemy posiekaną czekoladę, szybko i dokładnie mieszamy, aż się rozpuści. Dorzucamy pokrojone na mniejsze kawałki pianki marshmallows i znów dokładnie mieszamy. Trzeba się spieszyć, bo masa dosyć szybko tężeje. Przekładamy ją do wyłożonej papierem do pieczenia kwadratowej formy o boku 20 cm. Czekamy, aż ostygnie. Kroimy na cukierki. Przechowujemy w hermetycznym pojemniku.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA