Kruchy placek z truskawkami

Magazyn Kuchnia 22.01.2020 16:32
(brak ocen)
OCEŃ
Kruchy placek z truskawkami
Kruchy placek z truskawkami
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Mąkę siekamy nożem z masłem i cukrem. Dodajemy żółtko i tyle śmietany, by ciasto się dobrze zagniotło. Szybko wyrabiamy i wkładamy na godzinę do lodówki. Wykładamy ciastem tortownicę, podwyższając jego brzegi. Nakłuwamy je w kilku miejscach widelcem i wstawiamy do gorącego piekarnika. Pieczemy na rumiano, a po wystudzeniu wykładamy na wierzch truskawki, posypujemy je cukrem pudrem i dekorujemy bita śmietaną. 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.