Kurczak a la gin z tonikiem

Magazyn Kuchnia 24.11.2020 16:16
(brak ocen)
OCEŃ
Kurczak a la gin z tonikiem
Kurczak a la gin z tonikiem
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

W misce mieszamy wszystkie składniki marynaty. Wkładamy kurczaka, marynujemy 20-30 min. 

2 / 4

Mięso wyjmujemy, marynatę zostawiamy. Rozgrzewamy grill w piekarniku. Mięso nadziewamy na wykałaczki, pieczemy 4-6 minut z jednej strony, potem odwracamy i pieczemy kolejne 4-6 minut. 

3 / 4

Robimy sos: marynatę przecedzamy do rondelka, gotujemy, aż odparuje i zgęstnieje. 

4 / 4

Szaszłyczki polewamy sosem i podajemy. Uwaga: wykałaczki na szaszłyki przed pieczeniem najlepiej namoczyć w wodzie, aby się nie spaliły.

 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.