Kurczak słodko-kwaśny

Tomek Woźniak/Magazyn Kuchnia 07.02.2020 11:46
(1 ocena)
OCEŃ
Kurczak słodko-kwaśny
Kurczak słodko-kwaśny
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Drobno posiekany czosnek, obrany i starty imbir oraz pokrojoną w słupki cebulę podsmażamy na oleju w woku lub na dużej patelni o grubym dnie. Mieszamy wszystkie składniki sosu, wlewamy do woka, zagotowujemy i pozostawiamy kilka minut na małym ogniu, aż mieszanina zgęstnieje. Wrzucamy pokrojone w paski piersi kurczaka, paprykę pokrojoną w kostkę oraz ananasa. Smażymy 6-8 minut. Podajemy z ugotowanym ryżem długoziarnistym lub nudlami.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps