Kurczak z orzechem kokosowym

Magazyn Kuchnia 27.01.2021 12:43
(brak ocen)
OCEŃ
Kurczak z orzechem kokosowym
Kurczak z orzechem kokosowym
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Kurczaka kroimy w równą kostkę. Mieszamy wszystkie składniki marynaty. Wkładamy do niej kurczaka i odstawiamy na 2 godziny.

2 / 3

Wyjmujemy mięso z marynaty. Na patyczki do szaszłyków nabijamy kawałki kurczaka na przemian z kolorowymi paprykami i cebulą. 

3 / 3

Na rozgrzanym grillu pieczemy szaszłyki przez 10-12 min, co jakiś czas obracając i smarując marynatą. Podajemy od razu.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.