Kuskus z orzechami, rodzynkami i miętą

Kuskus z orzechami, rodzynkami i miętą
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Kuskus - 150 gBulion drobiowy - tyle, by zakryć kuskus (może być też woda)Orzeszki pinii - garśćRodzynki - garśćSkórka pomarańczowa - z 1 pomarańczyNatka pietruszki - 2 łyżki posiekanejMięta - łyka posiekanejOliwa - 2 łyżkiSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Kuskus wsypujemy do miski i zalewamy gorącym płynem, zgodnie z przepisem na opakowaniu, przykrywamy i odstawiamy.
2 / 3
Na suchej patelni prażymy orzeszki (uważnie, bo łatwo się przypalają). Rodzynki zalewamy wrzątkiem, odstawiamy, aby napęczniały. Pomarańczę myjemy, sparzamy wrzątkiem i ocieramy skórkę na drobnej tarce.
3 / 3
Gotowy kuskus mieszamy widelcem, dodajemy orzeszki, osączone rodzynki, zioła, skórkę pomarańczową, oliwę, sól i pieprz. Taki kuskus można jeść ciepły lub zimny.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory