Kuskus z orzechami, rodzynkami i miętą

Maria Szkop, Magazyn Kuchnia 28.01.2021 16:57
(1 ocena)
OCEŃ
Kuskus z orzechami, rodzynkami i miętą
Kuskus z orzechami, rodzynkami i miętą
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Kuskus wsypujemy do miski i zalewamy gorącym płynem, zgodnie z przepisem na opakowaniu, przykrywamy i odstawiamy.

2 / 3

Na suchej patelni prażymy orzeszki (uważnie, bo łatwo się przypalają). Rodzynki zalewamy wrzątkiem, odstawiamy, aby napęczniały. Pomarańczę myjemy, sparzamy wrzątkiem i ocieramy skórkę na drobnej tarce.

3 / 3

Gotowy kuskus mieszamy widelcem, dodajemy orzeszki, osączone rodzynki, zioła, skórkę pomarańczową, oliwę, sól i pieprz. Taki kuskus można jeść ciepły lub zimny.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps