Liptauer
Liptauer
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (4porcje)
-
Twaróg tłusty - 30 dagBryndza - 10 dagŚmietana 18 proc. - 2/3 szklankiKminek - łyżeczkaPapryka mielona słodka - do smakuSól - do smakuPieprz czarny mielony - do smaku
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Kminek zalej wrzącą wodą i odstaw na kilka minut, a potem osącz.
2 / 3
Twaróg utrzyj z bryndzą i śmietaną, przypraw do smaku i połącz z kminkiem.
3 / 3
Podawaj do wiejskiego, razowego chleba z masłem i rzodkiewkami. Do pasty liptauer można dodać kapary i anchois, a śmietanę zastąpić miękkim masłem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory