Liptauer

Adam Chrząstowski, Magazyn Kuchnia 15.02.2021 16:27
(brak ocen)
OCEŃ
Liptauer
Liptauer
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Kminek zalej wrzącą wodą i odstaw na kilka minut, a potem osącz. 

2 / 3

Twaróg utrzyj z bryndzą i śmietaną, przypraw do smaku i połącz z kminkiem. 

3 / 3

Podawaj do wiejskiego, razowego chleba z masłem i rzodkiewkami. Do pasty liptauer można dodać kapary i anchois, a śmietanę zastąpić miękkim masłem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.