Lody z różowym pieprzem

Anna Wrońska, Magazyn Kuchnia 14.05.2021 14:38
(brak ocen)
OCEŃ
Lody z różowym pieprzem
Lody z różowym pieprzem
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Tak

Składniki (1porcja)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Zagotuj, ciągle mieszając, mleko ze śmietaną, cukrem i pieprzem. Zdejmij z ognia, przykryj i pozostaw na godzinę w temperaturze pokojowej. Potem zagotuj ponownie. 

2 / 3

Ubij żółtka mikserem i powolutku, nie przerywając ubijania, wlewaj gorące mleko. Potem wlej mieszaninę do rondla i podgrzewaj, stale mieszając, aż masa zgęstnieje (trwa to około 3 minut). Uważaj, aby nie zagotować! 

3 / 3

Następnie przecedź masę do miski, przykryj i zamrażaj około 4 godzin, mieszając od czasu do czasu.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.