Łosoś pieczony w orzechach z puree z cukinii i baby warzywami

Joseph Seeletso/Magazyn Kuchnia 27.12.2019 18:04
(1 ocena)
OCEŃ
Łosoś pieczony w orzechach z puree z cukinii i baby warzywami
Łosoś pieczony w orzechach z puree z cukinii i baby warzywami
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (0porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Orzechy i melisę miksujemy razem na zieloną kruszonkę. Łososia oczyszczamy, porcjujemy, nacieramy masłem i posypujemy dokładnie kruszonką z orzechów. Pieczemy w piekarniku w temp. 160 st. C przez 10 min. Cukinie, czerwoną cebulę i galangal kroimy w kostkę. Rozgrzewamy oliwę z oliwek, szklimy cebulę a następnie dodajemy cukinie i galangal. Smażymy przez ok. 8 - 10 min. Następnie za pomocą blendera miksujemy na jednolitą masę. Doprawiamy pieprzem białym. Z pomarańczy wyciskamy sok, przelewamy do garnka i dodajemy syrop pomarańczowy i łyżkę masła. Doprowadzamy do wrzenia i dodajemy oczyszczone mini warzywa, gotujemy na wolnym ogniu przez 5 min. Na talerzu podajemy puree z cukinii, obok upieczonego łososia i dekorujemy mini warzywami.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps