Makaron ze szpinakiem

Magazyn Kuchnia 30.01.2020 12:40
(brak ocen)
OCEŃ
Makaron ze szpinakiem
Makaron ze szpinakiem
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Ugotuj makaron w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oliwy - powinien być al dente. Osącz i zabezpiecz przed wystygnięciem. Rozgrzej w rondlu masło z oliwą, wrzuć czosnek, chili i dymki, smaż, mieszając, aż czosnek się przyrumieni (2 minuty). Dodaj szpinak, gotuj 4-5 minut, mieszając. Włóż makaron i fetę, wymieszaj, przypraw. Podawaj z cząstkami cytryny.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.