Makaron ze szpinakiem

Makaron ze szpinakiem
Czas przygotowania
do 30 minut
Poziom trudności
łatwy
- Można zamrażać? Nie
Składniki (2porcje)
-
Makaron orzo - 25 dag (lub inny drobny)Oliwa - 2 łyżkiMasło - 2 łyżkiCzosnek - 3 roztarte ząbkiChili w płatkach - 1/4 łyżeczkiDymka - 3 posiekane cebulkiSzpinak mrożony - 30 dag, rozmrożony i odciśniętyFeta - 10 dag, pokruszonySól - do smakuPieprz czarny mielony - do smakuCytryna - kilka cząstek do podania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ugotuj makaron w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oliwy - powinien być al dente. Osącz i zabezpiecz przed wystygnięciem. Rozgrzej w rondlu masło z oliwą, wrzuć czosnek, chili i dymki, smaż, mieszając, aż czosnek się przyrumieni (2 minuty). Dodaj szpinak, gotuj 4-5 minut, mieszając. Włóż makaron i fetę, wymieszaj, przypraw. Podawaj z cząstkami cytryny.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory