Mini pączki na serku homogenizowanym

(8 ocen)
OCEŃ
Mini pączki na serku homogenizowanym
Mini pączki w redakcji nazywamy również dziesięciominutowymi. Zrobiliśmy je w dziesięć minut, zjedliśmy również w dziesięć.
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (0porcji)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Serek homogenizowany i jajka umieść w dużej misce i dokładnie wymieszaj. Przesiej do miski mąkę wraz z proszkiem do pieczenia oraz odrobiną soli i wymieszaj na jednolitą masę. W głębokiej patelni rozgrzej olej. 

2 / 3

Natłuszczoną łyżką nabieraj niewielkie porcje ciasta i wrzucaj je bezpośrednio na rozgrzany olej.

3 / 3

Smaż około 2-3 minut, aż pączki nabiorą złotobrązowego koloru. Usmażone pączki odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym, a następnie obtocz w drobnym cukrze wymieszanym z cynamonem.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps