Składniki (0porcji)
-
Serek homogenizowany - 300 g waniliowegoJajka - 3Mąka pszenna - 1 i 1/2 szklankiProszek do pieczenia - 1 czubata łyżeczkaCukier - 1/2 szklankiCynamon - 1 łyżeczkaOlej rzepakowy - do głębokiego smażenia
VIDEO
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 3
Serek homogenizowany i jajka umieść w dużej misce i dokładnie wymieszaj. Przesiej do miski mąkę wraz z proszkiem do pieczenia oraz odrobiną soli i wymieszaj na jednolitą masę. W głębokiej patelni rozgrzej olej.
2 / 3
Natłuszczoną łyżką nabieraj niewielkie porcje ciasta i wrzucaj je bezpośrednio na rozgrzany olej.
3 / 3
Smaż około 2-3 minut, aż pączki nabiorą złotobrązowego koloru. Usmażone pączki odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym, a następnie obtocz w drobnym cukrze wymieszanym z cynamonem.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory