Mintaj z masłem waniliowym

Pascal Brodnicki/Magazyn Kuchnia 16.02.2021 12:21
(brak ocen)
OCEŃ
Mintaj z masłem waniliowym
Mintaj z masłem waniliowym
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Pomarańcze obieramy i dzielimy na cząstki, które pozbawiamy błonek, tworząc zgrabne 'fileciki'. Laski wanilii kroimy wzdłuż na pół. Ze środka wyjmujemy łyżeczką nasionka i ucieramy je z masłem. Formujemy rulonik, zawijamy go w pergamin i zamrażamy.

2 / 3

Filety kroimy wzdłuż na połówki. Solimy, pieprzymy i oprószamy przyprawą '5 smaków'. Z folii aluminiowej przygotowujemy kieszonki na ryby, wkładamy do nich filety razem z plasterkiem waniliowego masła i kilkoma filecikami pomarańczy. Do środka można także wsunąć po kawałku laski wanilii.

3 / 3

Kieszonki szczelnie zamykamy i układamy na grillu lub ruszcie piekarnika nagrzanego do 180°C. Pieczemy, aż kieszenie spuchną od pary, która nie będzie miała ujścia. Wtedy wyciągamy rybę z piekarnika. Podajemy w kieszonkach. 

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps