Modra kapusta

Magazyn Kuchnia 30.01.2020 22:45
(brak ocen)
OCEŃ
Modra kapusta
Modra kapusta
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (10porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Kapustę oczyść z uszkodzonych zewnętrznych liści. Przekrój, wytnij głąb, a połówki poszatkuj. Włóż do garnka, zalej posoloną wodą i ugotuj do miękkości. Boczek pokrój w kostkę i wysmaż na chrupko na suchej patelni. Dodaj posiekaną cebulę i smaż tylko tak długo, aż się zeszkli. Dodaj do osączonej kapusty, przypraw do smaku solą, pieprzem, cukrem i octem. Uwaga: niektóre panie domu zastępują winny ocet sokiem z cytryny, inni dodają na koniec starte kwaśne jabłko.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA