Mrożone banany w czekoladzie

Magazyn Kuchnia 24.02.2020 16:56
(brak ocen)
OCEŃ
Mrożone banany w czekoladzie
Mrożone banany w czekoladzie
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności średni
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (2porcje)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 5

Blachę wykładamy pergaminem lub folią aluminiową.

2 / 5

Obrane banany kroimy na połówki, nabijamy je na wykałaczki.

3 / 5

Układamy na blasze i wkładamy na 15 minut do zamrażalnika.

4 / 5

Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w rondelku umieszczonym w kąpieli wodnej.

5 / 5

Każdego banana zanurzamy w czekoladzie (trzymając za wykałaczkę), obtaczamy w orzechach i zamrażamy przez mniej więcej 30 minut.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps