Składniki (2porcje)
-
Banan - 2 dojrzałe i twardeCzekolada deserowa - 20 dagOlej rzepakowy - 2 łyżkiOrzechy laskowe - 1/2 szklanki grubo posiekanych
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 5
Blachę wykładamy pergaminem lub folią aluminiową.
2 / 5
Obrane banany kroimy na połówki, nabijamy je na wykałaczki.
3 / 5
Układamy na blasze i wkładamy na 15 minut do zamrażalnika.
4 / 5
Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w rondelku umieszczonym w kąpieli wodnej.
5 / 5
Każdego banana zanurzamy w czekoladzie (trzymając za wykałaczkę), obtaczamy w orzechach i zamrażamy przez mniej więcej 30 minut.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory