Muffiny dyniowe

Tomek Woźniak/Magazyn Kuchnia 09.01.2020 13:07
(brak ocen)
OCEŃ
Muffiny dyniowe
Muffiny dyniowe
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (12porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Ucieramy jajko z cukrem na puszystą masę, dodajemy roztopione masło i startą dynię. Wsypujemy mąkę z proszkiem i dokładnie mieszamy, aby nie było grudek. Do dołków formy muffinowej wkładamy papilotki i do każdej wlewamy po 2 łyżki ciasta. Pieczemy przez 20-25 minut, aż muffiny wyrosną i nabiorą  pięknego złocistego koloru.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA