Muffiny sernikowo-kakaowe

Haps 14.02.2020 17:13
(4 oceny)
OCEŃ
Muffiny sernikowo-kakaowe
Poprosiliśmy babcie, żeby zrobiła nam krówki, a ona upiekła muffinki w łaty. Wszyscy bardzo się śmialiśmy z tego nieporozumienia! Dobrze, że nasz brzuch jest wyrozumiały i każde słodycze przyjmie z otwartym żołądkiem.
Czas przygotowania do 30 minut
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 4

Na początku przygotuj masę kakaową: w niewielkim garnuszku rozpuść masło. Dodaj kakao, dokładnie wymieszaj i doprowadź masę do wrzenia. Zdejmij garnuszek z ognia, dodaj powidła śliwkowe, cukier oraz jajko i wymieszaj do połączenia składników. Przesiej do masy kakaowej mąkę z dodatkiem proszku do pieczenia i jeszcze raz dokładnie wymieszaj.

2 / 4

Następnie przygotuj masę serową: wszystkie składniki umieść w misce i zmiksuj na jednolitą masę.

3 / 4

Formę na muffinki wyłóż papierowymi papilotkami. Do każdej papilotki nałóż po solidnej łyżce masy czekoladowej, a następnie po łyżce masy serowej. Na wierzchu porozkładaj kawałki czekolady deserowej i świeże maliny.

4 / 4

Wstaw formę do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piecz około 25 minut, do "suchego patyczka".

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.