Mus z zielonej herbaty

Magazyn Kuchnia 15.05.2020 14:08
(brak ocen)
OCEŃ
Mus z zielonej herbaty
Mus z zielonej herbaty
Czas przygotowania powyżej godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (6porcji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 2

Herbatę, mleko, śmietanę i cukier podgrzewaj na małym ogniu, aż cukier się rozpuści, nie dopuszczając do wrzenia. Zdejmij z ognia, odstaw na 10 minut. Przecedź do garnka, dodaj żelatynę namoczoną w 3 łyżkach wody. Podgrzewaj, mieszając, aż żelatyna się rozpuści.

2 / 2

Musem napełnij małe japońskie filiżanki do herbaty, wstaw do lodówki do zastygnięcia. Deser możesz ozdobić skórką pomarańczową z syropu.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps