Składniki (6porcji)
-
Herbata zielona - 6 łyżek japońskiej, np. senchaMleko 2.0 proc. - niepełna szklanka, 225 mlŚmietana kremówka 36 proc. - 450 mlCukier - 8 łyżekŻelatyna - 4 łyżeczki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1 / 2
Herbatę, mleko, śmietanę i cukier podgrzewaj na małym ogniu, aż cukier się rozpuści, nie dopuszczając do wrzenia. Zdejmij z ognia, odstaw na 10 minut. Przecedź do garnka, dodaj żelatynę namoczoną w 3 łyżkach wody. Podgrzewaj, mieszając, aż żelatyna się rozpuści.
2 / 2
Musem napełnij małe japońskie filiżanki do herbaty, wstaw do lodówki do zastygnięcia. Deser możesz ozdobić skórką pomarańczową z syropu.
-
Moda
-
Wiadomości
-
Polecamy
-
Plotki
-
Kalkulatory