Muszelki z nadzieniem serowym

Haps 31.01.2020 12:29
(brak ocen)
OCEŃ
Muszelki z nadzieniem serowym
Niektórzy dobierają składniki według smaku, a my tematycznie. Dzisiaj przepis morski: muszelki z serem Bursztyn i Szafir. Co zrobić, że dodatkowo przepis wyszedł obłędny?
Czas przygotowania do godziny
Poziom trudności łatwy
  • Można zamrażać? Nie

Składniki (4porcje)

VIDEO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1 / 3

Makaronowe muszelki ugotuj al dente w osolonej wodzie. Sery Szafir oraz Bursztyn zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Starty Szafir przełóż do miski, dodaj ricottę, solidną szczyptę soli oraz pieprzu i porządnie wymieszaj.

2 / 3

Do każdej makaronowej muszelki włóż po jednym listku bazylii oraz po czubatej łyżeczce farszu serowego. Na dno formy o wymiarach 20 x 30 cm wylej sos pomidorowy i dokładnie rozprowadź go po całym naczyniu.

3 / 3

Na sosie poukładaj muszelki z farszem serowym i posyp je po wierzchu tartym Bursztynem. Przykryj formę folią aluminiową i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz przez 35 minut pod przykryciem, a następnie zdejmij folię i zapiekaj przez kolejne 5 minut.

Użyłaś / użyłeś tego przepisu?
Podziel się swoim wykonaniem na instagramie używając hashtagu
#haps
Copyright © Agora SA